Press "Enter" to skip to content

Spil blog med tips om Krydsord

Hvem havde lige troet for blot 20 år siden, at krydsord skulle være en fritidsfornøjelse, som har bevæget sig ind på nettet, som man nu kan løse online?

Du kender jo selvfølgelig krydsordene fra butikkerne, hvor der er hele sektioner i ugeblade og decideret krydsordblade at købe på hylderne, som især ældre mennesker foretrækker at have liggende.

Med muligheden for at man nu kan løse disse ord-opgaver på nettet, så har også yngre spillere fundet interesse i dette enmands-spil, hvor man selvfølgelig kan få hjælp fra andre.

Det er et hovedbrud, der både gør dig klog på ord og holder hjerneaktiviteten ved lige, og lige så frustrerende, det kan være at mangle nogle bogstaver, så er det lige så herligt forløsende at finde frem til de rigtige kombinationer og se hele siden være fyldt ud korrekt.

Hvordan løser man så disse krydsord bedst muligt?

Det vil vi komme med nogle forslag til i denne artikel.

Men lige en kort instruktion til krydsords-spillet: Du skal indsætte nogle ord horisontalt og vertikalt ud fra nogle spørgsmål, synonymer og andre hovedbrud, så de passer sammen på kryds og tværs.

Nogle gange er der anført nogle tal i enkelte af blokkene, hvor bogstaverne skal sidde. Hvis man sammensætter disse ord kronologisk, får man et ord, som så er løsningen på krydsordet.

I de danske varianter af krydsord ser man, at spørgsmålene og de andre udfordringer står inde i selve pladen, men ved især engelsksprogede og svære danske krydsord står spørgsmålene ud i siden.

Du øger dine chancer for at finde løsninger ved at bruge ordbøger, og disse findes også online. Det kan jo være, man lige har ordet på tungen, men ikke kan huske, hvordan man staver til det, og så er det smart at slå det op.

Man kan også få synonymordbøger, der også er et gavnligt værktøj at bruge.

Og så kan du selvfølgelig google eller spørge andre personer om hjælp. Nogle vil betragte dette som snyd, men det handler jo i sidste ende om at have det sjovt med spillet.