Sådan laver du den lækreste flæskesteg

28 januar 2022 Cecilie Mortensen

advertorial

Hvis der er en ting, som hører julen til, så er det en god flæskesteg. Hvis du dog kunne tænke dig at nyde denne spise året rundt, så er du mere end velkommen til det. Det gode spørgsmål er selvfølgelig bare, hvordan du laver den bedste flæskesteg. Det får du bud på her. 

Tips til at lave den bedste flæskesteg 

Flæskestegen skal have sprøde svær 

Hvis der er en ting, som er med til at påvirke, om en flæskesteg bliver god eller ej, så er det, om sværene er sprøde. Sprøde svær er nemlig prikken over i’et, der gør flæskestegen utrolig lækker. 

Hvis du skal nå i mål med at lave sprøde svær, så sørg for at følge en god opskrift. Der kan naturligvis være forskellige instruktioner alt efter, hvilken du følger. Med ofte er det vigtigt at ridse sværene helt korrekt, før stegen kommer i ovnen. Du skal f.eks. kun skære ridser i fedtlaget og ikke andet.

Herfra er det selvfølgelig vigtigt at flæskestegen får den helt rette temperatur i ovnen. Følg gerne opskriften nøje, ift. hvor varm ovnen skal være og hvornår du skal tage stegen ud. 

Flæskesteg

Put din flæskesteg på en bradepande med vand  

Et andet tip er, at du placerer din flæskesteg på en bradepande med vand. Det påvirker både hvor sprøde sværene bliver, og samtidig kan du placere grøntsager m.m. i vandet, så stegen får ekstra smag. 

Giv flæskestegen høj varme til sidst

Et sidste tip er, at du helt til sidst giver flæskestegen høj varme. Det kan også være med til at sikre, at sværene får den sidste varme, de skal have. 

Hvis du kaster dig over at lave en flæskesteg med disse punkter i baghovedet, så skal du nok få lavet en lækker flæskesteg, som dine gæster helt sikkert vil synes godt om. 

 

 

Flere Nyheder