Når gulvafslibning er den eneste løsning

09 oktober 2020 Camilla Skøtt

Rødvinspletter og kaffepletter kan få selv de mest kaffe- og rødvinselskende mennesker til at irritere sig over gulvet. Har du skrubbet og skrubbet og forsøgt dig med alskens husmoderråd uden at komme pletterne til livs – ja, så er der nok ingen vej uden om en gulvafslibning.

Lige så smukke som pæne og velholdte trægulve kan være, ligeså grimme kan plettede og misfarvede af slagsen være. Har du ikke været hurtig nok med kluden, når du eller andre har spildt på gulvet, og er der lige nu flere pletter, end hvad godt er, så bør du overveje en gulvafslibning – fx her: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-lystrup/

Med en gulvafslibning fjernes det øverste lag af gulvet, og det gælder både pletter og misfarvninger, men også skrammer og ridser. Når afslibningen er fuldført, står plankerne rå og silkebløde – og ikke mindst helt rene – og dermed er det tid til en ny overfladebehandling, som kan holde pletterne fra døren fremadrettet.

Rengøringsvenlig efterbehandling

Hvis du er typen, der spilder meget, eller hvis du bare godt kan lide at have gæster, og de indimellem har lidt svært ved at holde vinen i glassene, så er det en god idé at gå efter en slidstærk overfladebehandling til dit trægulv, der samtidig er nem at gøre rent og holde ved lige.

I den sammenhæng er lakering det ultimative valg. Lakken lægger sig ovenpå gulvet og lukker porerne fuldstændig til, så væske, skidt og snavs ikke kan trænge ned i træet. Du skal stadig tørre spildte sager op, når du opdager dem, men det betyder ikke så meget, om du er der på et splitsekund. Med et lakeret gulv slipper du også fuldstændig for vedligeholdelse, da det ikke kræver noget af den slags – gulvet passer sig selv, hvis bare du sørger for at støvsuge og vaske gulvet med jævne mellemrum. Og ikke lader spildt væske ligge alt for længe.

Flere Nyheder