Misbrugsbehandling kan få dig ud af misbruget

08 september 2020 Cecilie Mortensen

Det er altid et stort plus, når man opsøger hjælp, når man har brug for det. Sådan er det generelt, og i den grad også når det kommer til misbrug. 

Et misbrug kan være utrolig ødelæggende for kroppen, for ens liv, for ens psyke og ikke mindst for de relationer man har. Generelt kan det være svært at føre et normalt liv, når man har et misbrug, som hele tiden kommer i første række. For selvom man måske kan have et ønske om at holde de løfter, der gives til omgangskredsen, så er de ofte svære at holde, når et misbrug er førsteprioriteten i ens liv. 

Bryd med dit misbrug i misbrugsbehandling

Når man opsøger misbrugsbehandling, så er der alle gode muligheder for, at man kan komme ud af sit misbrug. Også selvom man har være afhængig i mange år. Kombinationen af det rette personale, den rette behandling og at man selv er indstillet på at komme ud af misbruget, er gode forudsætninger for, at man kan vende sit liv rundt. 

Mange som kommer i misbrugsbehandling vil opleve, hvordan de skal finde tilbage til en ny hverdag, når misbruget ikke længere er det, som hverdagen kun drejer sig om. Og det vil kunne give en utrolig stor frihed, og man kan opleve, at man ser sit liv mere klart. 

Få hjælp til de fysiske aspekter ved misbruget 

I misbrugsbehandling vil man både kunne få hjælp til det fysiske aspekt ved misbruget og det psykiske. Hvis vi starter med de fysiske, så vil kroppen reagere, hver gang den ikke får det, den er vant til. Det kan måske mærkes som koldsved, kvalme, svimmelhed, rysten, feber, søvnløshed m.m. Alt dette er selvfølgelig også noget, der tages hånd op i misbrugsbehandling. 

Få hjælp til de psykiske aspekter ved misbruget

Der arbejdes nærmest også altid med den psykiske del af et misbrug. Ofte så ligger der bevidst eller ubevidst nogle psykiske ting bag, at man har udviklet et misbrug. Derfor er det også et must, at det er noget, som håndteres i behandlingen. 

Flere Nyheder