Leasing eller køb af personbil ?

18 juli 2022 Niels Geckler

editorial

Står du over for at skulle have ny bil kan du overveje privatleasing. Du finder for eksempel Citröen leasing Slagelse, hvis du bor på de kanter og har kig på det franske bilmærke.

Det er efterhånden sådan, at mange danske husstande vælger at privatlease deres bil frem for at købe, når de har brug for et nyt transportmiddel. Privatleasing kan ses som en form for langtidsleje af en bil. Du betaler et beløb hver måned for at have den fulde brugsret og disposition over bilen og får typisk dækket udgifterne til almindelig løbende service og vedligehold. Til gengæld er det ikke dig selv, der ejer bilen, men der i mod leasingselskabet.

Typisk betaler man et oprettelsesgebyr og man binder sig for en periode på måske et halvt eller et helt år, når man indgår en leasingkontrakt. Det er derfor bedst, hvis du kender dit transportbehov sådan nogenlunde i et stykke tid ud i fremtiden, når du leaser bil. Køber du en bil kan du altid sælge den igen, men dog ofte med tab med mindre du er en dygtig købmand.

 

Citroen – et spændende fransk mærke

Citröen leasing Slagelse

Et af de mærker, som du kan prøve at lease er det ikoniske franske Citroen. Den store franske producent har siden mellemkrigstiden leveret en perlerække af spændende og innovative modeller, som dog til tider nok har fået mekanikere verden over til at klø sig i nakken og udstøder eder og forbandelser.

Men med modeller som Berlina Traction Avant, som havde et fantastisk vejgreb med sit banebrydende forhjulstræk, den spøjse 2CV med en helt særlig affjedring, der gav den en vuggende kørsel og den store elegante DS har de innovative franskmænd leveret modeller, som har stor ikonisk udstråling. Ofte smukke, altid spændende. I nyere tid har en model som Picasso fået folk til at spærre øjenene op.

 

Flere Nyheder