Lær at tolke dine stress symptomer

15 juli 2019 Astrid Pedersen
Lær at tolke dine stress symptomer

Mange mennesker lider af angst i mere eller mindre invaliderende art. Angst er aldrig en behagelig tilstand – men med den rette behandling og terapi kan det godt lade sig gøre at leve med angst i hverdagen. Det er dog afgørende, at der sættes ind på et så tidligt stadie som overhovedet muligt, før end angsten får lov at udvikle sig og i værste fald forværres til det rent uudholdelige.

Når angst forveksles med stress

Her ses det dog ofte, at angst i sine ”milde” stadier forveksles med stress. Stress er en ganske alvorlig lidelse, som skal tages særdeles seriøst. De fleste tilfælde af stress er arbejds relaterede, og kan skyldes et hårdt pres i form af opgaver og forventninger, som den stress ramte ikke kan leve op til.

Derfor løses stress problematikken ofte ved at fjerne den stress ramte fra arbejdspladsen i en periode, således at vedkommende kan få pusten, og komme tilbage med frisk mod og arbejdsglæde. Denne metode vil dog ikke hjælpe for en angstpatient, som ikke vil opleve, at livet bliver nemmere af ikke at gå på arbejde. Og dette vil være ekstra frustrerende, hvilket kan føre til en yderligere forværring af lidelsen

Har jeg angst eller stress?

Det er således vigtigt at skelne imellem angst og stress, selv om det godt kan være svært – især hvis man ikke har prøvet nogen af delene før. En dygtig terapeut vil dog sagtens kunne skelne – og sørge for, at du får den rette behandling, afhængigt af hvilken lidelse, der er tale om, og hvor hårdt ramt, du er.

Oplever du således de klassiske symptomer på stress så som overdreven bekymring, vanskeligheder ved at sove, tankemylder, rastløshed, uforklarlige smerter og spændinger samt destruktive og negative tanke og handlemønstre, bør du ikke tøve med at opsøge en terapeut med speciale inden for behandling af såvel angst som stress. Du kan læse mere om angst behandling på angstekspert.dk

Flere Nyheder