Press "Enter" to skip to content

Lad din advokat stå med ansvaret for, at skødet bliver tinglyst korrekt

Tinglysning af skødet til en bolighandel foregår i dag digitalt. Det betyder, at der sådan set ikke er noget, der forhindrer dig i at sidde derhjemme og lave et skøde og at få det tinglyst. Langt de fleste vælger dog at få deres advokat til at gøre det, og det er der en rigtig god grund til. Hvis du kommer til at lave en fejl, når du sidder derhjemme, er det nemlig dig, der kommer til at betale for, at den bliver rettet igen. Og den skal rettes, for et skøde skal have de helt korrekte oplysninger. 

Hvis du derimod lader din advokat ordne skødet, og du så senere finder ud af, at der er en fejl, er det din advokat, der har ansvaret for fejlen, og derfor også ham eller hende, der skal betale for, at den bliver rettet. Det gør, at du ikke ender med at skulle betale en masse ekstra penge for en dum fejl. 

Generelt er risikoen for, at der sker en fejl, dog meget mindre, når dit skøde har været kigget igennem af en boligadvokat og er blevet tinglyst af dem. Det kan for eksempel være en advokat fra firmaet eboligadvokat.dk. De har mange års erfaring med at hjælpe købere af både rækkehuse, parcelhuse, ejerlejligheder og andelsboliger til at få en god handel. Læs mere på https://eboligadvokat.dk/skoede/ 

Det koster typisk ikke så meget at få en advokat til at hjælpe dig med at udfærdige et skøde eller at læse det igennem, hvis det er sælgers advokat eller ejendomsmægler, der har skrevet det. Det koster derimod en del penge for dig at tinglyse det. Det koster en afgift på 1660 kroner plus 0,6 % procent af ejendomsværdi. Det kan derfor løbe op i rigtig mange penge, hvis det er en dyr bolig, du har købt. Det er derfor ikke en betaling, du har lyst til at gøre igen.