Press "Enter" to skip to content

Hvad kan du forvente af en boligadvokat?

Hvis du skal købe en bolig, så overvejer du sikkert også, om det er nødvendigt at bruge penge på en boligadvokat. For hvad kan man egentlig forvente at få ud af de knap 7.000 kr. som en billig boligadvokat skal have? Det kigger vi på nedenfor, og listen har vi hentet hos eboligadvokat.dk, der har ry for at være blandt de billigste – og måske også dygtigste – på markedet for boligadvokater.

Det får du hos en boligadvokat:

– Juridisk gennemgang af købsaftalen og alle medfølgende dokumenter. Det betyder, at hvert enkelt dokument i købssagen endevendes, så du ved præcis, hvad du går ind til. Er der for eksempel lokalplaner i området, servitutter på ejendommen, forurening i jorden eller forhold i tilstandsrapporten, som kræver et afslag i prisen?

– Udarbejdelse af eventuelle forbehold og advokatskrivelse. Det betyder, at boligadvokaten klarer alt det praktiske i forbindelse med forbehold i sagen, som skal løses, inden handlen kan træde i kraft.

– Varetagelse af korrespondancen i forhold til sælger og bank. Det betyder, at du ikke selv skal i dialog med sælger, sælgers bank eller din egen bank for at ordne det praktiske vedrørende betaling af ejendommen.

– Rådgivning om ejerskifteforsikring samt husforsikring. På den måde får du træffet det rigtige valg på det bedste grundlag.

– Udarbejdelse samt anmeldelse af skøde til tinglysning. Det i sig selv koster 2.000 kr., hvis du ikke har en boligadvokat med på sagen – og så er der ikke lang vej op til de små 7.000 kr., boligadvokaten skal have.

– Udarbejdelse af refusionsopgørelse. Så du sikrer dig, at alle opgørelser afleveres korrekt.

– Ingen handel – ingen regning. Det betyder, at du ikke skal betale for boligadvokatens hjælp, hvis handlen ender med at gå i vasken. Det er ikke alle boligadvokater, der arbejder på denne måde, så tjek det for en sikkerheds skyld. Det er rart ikke at stå med en regning på 7.000 kr., hvis man ikke også står med nøglerne til sit nye hjem.