Få dit badekar pænt igen med en frisk emalje

15 april 2020 Astrid Pedersen
Få dit badekar pænt igen med en frisk emalje

Nyder du et lækkert karbad med jævne mellemrum? Så er du ikke alene. Langt de fleste sætter pris på den varme og afslappende fornemmelse det er at nedsænke sit trætte legeme i varmt vand efter en opslidende dag. Men er dit badekar grimt og slidt, med tydelige mærker af slitage, er fristelsen til et langt karbad måske til at overse.

Reemaljering af badekar – når badekarret er grimt og slidt

Der er dog ingen grund til hverken at fortvivle eller til at smide badekarret ud. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at male gammelt badekar, således at dette kommer til at fremstå smukt og skinnende på ny.

En dygtig og erfaren badekarsmaler kan i løbet af få timer forvandle dit gamle, slidte og gullige badekar til et ganske nyt eet af slagsen ved påføring af ny emalje. Først slibes badekarrets inderside, således at den gamle emalje fjernes, og badekarret renses så at det er parat til at modtage den nye emalje.

Emaljen er en to komposit blanding af uretan og akryl, som påføres i jævne lag, og som i løbet af et døgn hærder op til en særdeles stærk og hård overflade. Og så er badekarret faktisk klar til brug.

Kan jeg selv forestå emaljering af mit badekar?

Denne procedure virker måske enkel, men det anbefales, at du får en professionel håndværker til at udføre den. Hvis emaljen skal være helt glat og ensartet, kræver det et rutineret håndelag og en god portion tålmodighed – og her har en badekarsmaler en stor fordel i forhold til dig som lægperson, i kraft af sin erfaring og ekspertise. Med en kompetent badekarsmaler ved hånden bliver dit badekar hurtigt som nyt. Og så kan du atter glæde dig over lange, lune karbade inden for hjemmets fire vægge.

Du kan læse mere, og få et godt tilbud på emaljering af badekar, på ny-emalje.dk

Flere Nyheder