Er der forskel på rundbold og baseball?

30 januar 2019 Anders Lundtang Hansen
Er der forskel på rundbold og baseball?

Det korte svar er: Ja, det er der.

Men derfor tillader vi os lige at uddybe nogle af de åbenlyse forskelle, som gør, at man fremadrettet måske vil kunne kende forskel på de to sportsgrene, hvis man skulle være i tvivl eller ikke er den store kender af spillene.

Bemærk venligst, at dette ikke er en udtømmelig gennemgang af reglerne i de to spil, da vores artikel i så fald ville fylde rigtig mange sider, men her er mere nogle forskelle, man ved selvsyn kan se eller bør være opmærksom på, når man skal se forskel på rundbold og baseball.

Det første, det er værd at bemærke, er, at baseball ikke har den store opmærksomhed herhjemme, hvor især USA og Cuba er meget begejstrede for sporten.

Men som med så mange andre hovedsageligt amerikansk-forankrede sportsgrene såsom amerikansk fodbold er det måske blot et spørgsmål om tid, før man ser sporten udbredt i Danmark også.

Omvendt er rundbold også mere en social sport, der bliver praktiseret af alle aldre på både skoler, forsamlinger, efterskoler og videre, hvor man ønsker at lave en social aktivitet med bevægelse, hvor alle kan være engagerede.

Således kan man postulere, at rundbold ikke har samme anciennitet og seriøsitet som dem, der spiller baseball.

Det gør sig blandt andet bemærket i, at hvis man nogensinde har overværet en baseball-kamp enten i virkeligheden eller på TV, så vil man kunne se, at omfanget af banen og tilskuerrækkerne er markant større, end de er ved rundbold.

Nogle gennemgående træk er der dog ved de to sportsgrene, hvor man har at gøre med to hold, hvor man skiftes mellem at være ude og inde, hvor der skal svinges bat efter bolde og gribe de samme.

Ved baseball ser man, at udstyret er mere professionelt med dragter, handsker og bat, hvor vi i Danmark spiller ofte i vores eget tøj og med de remedier, man lige har liggende.

Hvis du er blevet interesseret i baseball, anbefaler vi, at du læser op på reglerne på nettet eller andre steder.

Flere Nyheder