Derfor skal misbrugsbehandling tilpasses den enkelte

30 juni 2022 Silje Hansen

editorial

Lige når det kommer til misbrugsbehandling, så er der en ting, som er et absolut must. Den ting er, at behandlingen bliver tilpasset og skræddersyet til den enkelte. Det kommer vi også nærmere ind på her. 

Skræddersyet misbrugsbehandling – derfor er det essentielt 

Alle mennesker er forskellige 

Det er først og fremmest essentielt med skræddersyet misbrugsbehandling, da alle mennesker er forskellige. Derfor kan man som behandler heller ikke gå ud fra, at alle mennesker kan hjælpes på samme måder. For folk kan have forskellige ressourcer, udgangspunkter, ting med i bagagen m.m. – og det skal der derfor også tages højde for i behandlingen. For når det er tilfældet, så øger det chancerne for, at behandlingen er ekstra effektiv. 

Misbrugscenter

Kom nemmere ind til kernen af dit misbrug 

Med skræddersyet misbrugsbehandling kan du også forvente, at du nemmere kan komme ind til kernen af dit misbrug. For du vil opleve, at du udover at skulle igennem en afrusning og skal have terapisamtaler. Og her er det muligt at arbejde med dig selv og ting, som kan have været med til at fastholde din afhængighed. 

Chancen for tilbagefald kan være mindre

Når du reelt set får den hjælp, du har brug for, så kan chancen for tilbagefald også være væsentligt mindre. For du skal selvfølgelig regne med, at dit arbejde med dig selv og dit misbrug ikke kun foregå på misbrugscentret. Det foregår i lige så høj grad, når du kommer hjem, hvor du kan komme på ekstra overarbejde. Her kommer du nemlig hjem i dine vante omgivelser, omgangskreds m.m.

Nu hvor du er blevet klogere på, hvorfor skræddersyet misbrugsbehandling er vigtig, så begynd gerne selv at undersøge, hvor du kan få hjælp henne. For der findes heldigvis forskellige misbrugscentre rundt i landet – du skal derfor nok kunne finde det helt rette match. 

Flere Nyheder