Press "Enter" to skip to content

Bør man spise inde i biler eller ej?

Der er ikke nogle regler, der direkte dikterer, om det er lovligt eller ulovligt, om man spiser inde i en bil eller ej – så længe man har mulighed for at holde øjnene på vejene og være koncentreret om trafikken, så må man sådan set godt spise inde i bilen.

Som chauffør kan det dog godt være, at man lige spise en hurtig snack på vejen, men her skal man helst have nogle andre til at hjælpe en med at pakke det op, skrue låget af en vand og så videre, for den slags at ordne selv er virkelig ikke nemt, og det kan virkelig tage fokus fra vejen.

Er man på arbejde som chauffør, så kan det også være, at man har så travlt, at man vælger at indtage ens frokost på farten, mens man kører, og den slags kan man blive helt ferm til, så man kan indtage næsten flere måltider, mens man kører bil.

Det er dog pudsigt, at den slags er lovligt, mens man ikke må sidde med ens telefon i hånde. Påstanden er, at man koncentrere sig om telefonen, mens man angiveligt ikke gør det med maden på samme måde. Det kan dog diskuteres. 

Selvfølgelig er det også lidt lettere for ens med-passagerer at spise noget nemt mad, end det er for chaufføren, men hvis man er mange i bilen, så kan det blive svært, og så er der lige det med lugtgener.

Lad os sige, at man elsker ostemad, men den slags kan virkelig hørme for de andre i bilen, så her kan det lige være på sin plads at spørge de andre, om det er ok, at man spiser ens mad, for den slags kan hænge længe i bilen.

Desuden kan klatter og indgroede pletter gøre det sværere at få solgt bilen på Biltorvet.dk blandt andet.